PATIESAIS IEMESLS, KĀPĒC GLUTĒNS IR KAITĪGS

Updated: Apr 25, 2019


Īstenībā mums veidojas nepanesamība uz glifosātu, nevis glutēnu.

"Celiakija jeb glutēna nepanesamība ir strauji augoša problēma pasaulē, it īpaši Ziemeļamerikā un Eiropā, kur aptuveni 5% no populācijas cieš no šīs slimības," tā raksta pētnieki meta analīzē no 300 pētījumiem.



“Mēs novērojām, ka glifosāts ir aktīvā viela herbicīdos, kas arī ir pati svarīgākā lieta šīs epidēmijas izraisīšanā."

Pētījumi, kas publicēti žurnālā “Interdisciplinary Toxicology” 2013. gadā, tika ignorēti medijos, izņemot publikācijas “Mother Earth” un “The Healthy Home Economist".

Tagad, kad glifosāts ir izpelnījies pietiekami daudz uzmanības Pasaules veselības organizācijas acīs, ir pienācis laiks izpētīt ķīmisko elementu lomu slimību ietekmēšanā.


Simptomi glutēna nepanesamībai jeb celiakijai ir pārsteidzoši līdzīgi simptomiem laboratorijas dzivniekiem, kas pārbaudīti uz glifosātu. Pētījums glifosāta ietekmei uz gremošanas sistēmu, kas veikts uz zivi, uzrāda sekojošo -

  • tiek samazināti gremošanas enzīmi un baktērijas,

  • sagrauts gļotādas apvalks,

  • sagrauta zarnu sieniņu struktūru,

  • palielinās mucīna izdalīšanās.

Šādas pašas pazīmes ir celiakijai.


Cilvēku skaits ar glutēna nepanesamību ir pieaudzis līdz ar glifosāta parādīšanos lauksmaimniecībā. It īpaši tā izmantošana pirms ražas novākšanas, kad graudaugi tiek apstrādāti ar herbicīdiem, pastiprina kaitējumu cilvēkam.

2009. gadā pētnieki meklēja antivielas pret glutēnu sasaldētā imūnsistēmas serumā, kas iegūts bija 1948. un 1954. gadā glutēna antivielām un salīdzināja ar paraugiem, kas iegūti tagad.

Tika atklāti četrkārtīgi uzlabojumi cīņā ar celiakiju jaunākajā paaudzē.


Tālākie pētījumii liecina -

“Celiakija ir saistīta ar baktēriju disbalansu zarnās, kam simptomātika ir identiska ar, jau iepriekš pieminēto, glifosāta ietekmi uz zarnu baktērijām.

Celiakiju veicina citohromas P450 enzīma pasliktināšanās. Un glifosāts ir zināms kā šī enzīma novājinātājs.”


Dzelzs, kobalta, molibdēna, vara un citu minerālu trūkumu organismā pie celiakijas ir saistīta ar glifosāta spēju sašķelt šos elementus.


Triptofāna, tirosīna, metionīna, selēnmetionīna trūkums organismā saistīts ar glifosāta spēju samazināt šīs aminoskābes

organismā”.


Statistika no Amerikāņu Vēža slimnieku biedrības liecina par 80% pieaugumu kopš 1970. gada, kopš glifosāts tika ieviests tirgū.

Celiakija var izraisīt problēmas reproduktīvajā sistēmā, kā, piemēram, neauglību, spontāno abortu, dzimšanas defektu, taču arī šīm problēmām iemeslu skaidro ar glifosātu, kas nonākot organismā, spēj radīt šādas sekas.

Glifosāta nogulsnes graudaugos, cukurā un citos labības augos strauji pieaug. Slepeni un nelegāli tas ir pieaudzis lauksaimniekiem kopš 1990-gadiem.


Stāsta morāle?

Būtu labi, ja mēs varētu rūpīgāk izvērtēt produktus, ko lietojam ikdienā. Apzināties, kāda ir izejvielu izcelsme, un kas audzēšanas procesā nav apstrādāts ar glifosātu. Tas nozīme organiski audzēta pārtiku. Tas nozīmē izvērtēt ne tikai dārzeņu, augļu un ogu izvēli, bet arī graudaugus, dzīvnieku gaļu un piena produktus, jo graudaugu apstrādes procesā glifosāts nonāk arī dzīvniekos, kas ēd šos graudaugus un arī cilvēka organismā.


Raksta tapšanā izmantoti šādi avoti:

We’re Not Gluten Intolerant, We’re Glyphosate Intolerant

Study: Gluten-Free Foods Contain More Arsenic, Mercury and Roundup than Wheat

The Real Reason Wheat is Toxic (it’s not the gluten)

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon